Σάββατο 27 Δεκεμβρίου 2008

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΟΣΟΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΩΣ «ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ» ΤΟΥ ΒΩΒΟΥ

Οι κύριοι του Δήμου Αθηναίων και του Παναθηναϊκού, μας είχαν βομβαρδίσει τον τελευταίο καιρό με ψέματα του τύπου «ο Νόμος 3481/2006 κατήργησε την εισφορά σε γη», οπότε ο κος Βωβός χαρίζει 56 στρέμματα γης για να χτιστεί το γήπεδο του ΠΑΟ. Μια απλή ανάγνωση του Νόμου, μπορεί να βεβαιώσει τον καθένα πως δεν καταργεί καμία εισφορά σε γη ( διαβάστε το Νόμο στο http://www.dsanet.gr/Epikairothta/Nomothesia/n3481_06.htm ).
Απειλεί ο κος Βωβός πως «αν εκδοθεί απόφαση αναστολής, θα ανακαλέσουμε αμέσως το συμβόλαιο με το οποίο χορηγήσαμε άνευ ανταλλάγματος στον Δήμο Αθηναίων τα 56 στρέμματα»
Έφτασαν να εκβιάζουν ακόμα και το κράτος. Στην αίτησή της προς το ΣτΕ η «Μπάμπης Βωβός - Διεθνής Τεχνική ΑΕ» υποστηρίζει ότι μετά την έκδοση της προσωρινής διαταγής υπέστη μεγάλη οικονομική ζημιά, η οποία μάλιστα κατά τους ισχυρισμούς της θα καταστεί ανεπανόρθωτη εάν παραταθεί η προσωρινή αναστολή ή αν γίνει δεκτή η αίτηση αναστολής των κατοίκων.
Όπως αναφέρει η «Μπάμπης Βωβός - Διεθνής Τεχνική ΑΕ» στην αίτησή της, σε μια τέτοια περίπτωση η εταιρεία θα πάψει να λειτουργεί και όλοι οι εργαζόμενοι θα χάσουν την εργασία τους σε μια εποχή έντονης οικονομικής κρίσης.
Αντί να προβληθούν οι διαμαρτυρίες των εμπόρων της Αθήνας και των Δήμων του Λεκανοπεδίου, που εξαιτίας των τεράστιων εμπορικών κέντρων, έχουν δει την κίνηση στα καταστήματά τους να ελαττώνεται διαρκώς, μας καλούν να κλάψουμε μαζί με τους μετόχους του κου Βωβού, γιατί «σχεδόν 231 εκατ. ευρώ έχασαν σε δύο συνεδριάσεις οι μέτοχοι της «Μπ. Βωβός Διεθνής Τεχνική», αμέσως μόλις επανήλθε στο ταμπλό η μετοχή της εισηγμένης, μετά την προσωρινή αναστολή διαπραγμάτευσης! Οι μέτοχοι της εταιρείας, ανάμεσά τους και κορυφαίοι θεσμικοί του εξωτερικού, όπως η FIDELITY και η CREDIT AGRICOLE CHEUVREUX, βίωσαν το δικό τους δράμα , βλέποντας σε μια ημέρα να χάνεται το 30% της αξίας της μετοχής, ενώ η κεφαλαιοποίηση της εταιρείας υποχώρησε από τα 437,7 στα 306,7 εκατ. Ευρώ». Να σκεφτούμε τους καημένους τους μετόχους. Θα τους σκεφτούμε βέβαια. Όπως σκέφτηκαν οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ τους χιλιάδες εξαπατημένους μικροεπενδυτές του Χρηματιστηρίου.
Μιλάνε οι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού για τον ιστορικό τους σύλλογο και το δικαίωμά του να έχει γήπεδο.
Κατά πρώτον, ο Σύλλογός τους δεν υπάρχει εδώ και δεκαετίες. Έγινε Ανώνυμη Εταιρία. Κατά δεύτερον, η δωρεά προς μια ΑΕ του χώρου όπου ασκεί τις επιχειρηματικές της δραστηριότητες, δεν είναι ούτε υποχρέωση, ούτε δικαίωμα του κράτους και των ΟΤΑ. Το κράτος έχει την υποχρέωση να δημιουργεί αθλητικές και πολιτιστικές εγκαταστάσεις, για όλους τους πολίτες και ειδικότερα τα ερασιτεχνικά σωματεία. Κατά τρίτον, αν εμείς είμασταν φίλαθλοι του Παναθηναϊκού, δεν θα μας εξόργιζαν αυτοί που υπερασπίζονται τη δημιουργία πάρκου. Θα μας εξόργιζαν αυτοί που χρησιμοποιούν το ιστορικό όνομα της ομάδας μας για να κάνουν μπίζνες εκατομμυρίων και που χρησιμοποιούν την εκλογική δύναμη και των φανατισμό των οπαδών για να ασκήσουν πιέσεις προς τους κυβερνώντες και προς τη δικαιοσύνη. Κατά τέταρτον, ήδη είναι πολύ μεγάλη παραχώρηση το γεγονός του οτι εδώ, στην Αθήνα, την πόλη με έναν από τους πιο μικρούς συντελεστές πρασίνου στον κόσμο, συζητάμε τη δημιουργία γηπέδου και Δημαρχείου σε έναν από τους τελευταίους ελεύθερους χώρους της (δεχόμαστε το γήπεδο μόνο χάρη στη μετατροπή σε πράσινο του γηπέδου της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, διαφωνώντας όμως με τη σκανδαλώδη σύμβαση Δήμου – ΠΑΕ).
Άλλωστε, ακόμα και το όνομα της περιοχής, λέει ποια θα έπρεπε να ήταν η χρήση του στο ιστορικό χθες και στο δημιουργικό αύριο: ΕΛΑΙΩΝΑΣ. (δείτε κείμενό μας για το αστικό και περιαστικό πράσινο στο: http://ecosocialistsgreece.blogspot.com/2008/08/blog-post_1680.html )

Καλούμε τους κατοίκους του Λεκανοπεδίου, τους γονείς, τους νέους, τους μικροεμπόρους, όλους όσους ανησυχούν για το μέλλον του τόπου, να αντιδράσουν άμεσα.
ΝΑ ΜΑΤΑΙΩΘΕΙ Η ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΣΤΟΝ ΕΛΑΙΩΝΑ.
ΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ Η ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΕΛΑΙΩΝΑ ΣΕ ΧΩΡΟ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΑΜΕΣΑ.