Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2019

ΒΙΑ ΚΑΙ ΝΟΘΕΙΑ ΣΤΟ ΜΟΝΤΕΡΝΟ ΠΕΝΤΑΘΛΟ

 anapodos.com


Παλιές δεκαετίες ζουν στο Μοντέρνο Πένταθλο. Σωματεία – σφραγίδες, παράγοντες – φαντάσματα, διαδικασίες – «μαϊμού» και πολλά ευτράπελα ζουν οι άνθρωποι του αθλήματος. Μετά από τρία χρόνια αλλαγών, το παλιό κατεστημένο προσπαθεί να πάρει την κατάσταση στα χέρια του.

Αρχικά με πραξικόπημα, όπου οι πέντε από τους έντεκα του Δ.Σ. ανακήρυξαν δικό τους πρόεδρο, άλλαξαν κλειδαριές, εξαφανίστηκαν τα βιβλία και πολλά άλλα θλιβερά. Τελευταία πράξη της κωμωδίας ήταν η χθεσινή «συνέλευση» όπου η αυτόκλητη «διοίκηση» της Ομοσπονδίας, ερήμην της πραγματικής διοίκησης και του αληθινού προέδρου, διεξήγαγαν διαδικασίες ντροπής, χαλκευμένη Γενική Συνέλευση, έξω από κάθε νομιμότητα και καταστατικό. Έφτασαν μάλιστα στο σημείο ακόμα και να χειροδικήσουν. Κατέληξαν εντέλει στο Αστυνομικό Τμήμα για τα «περαιτέρω» αφού παρενέβη η Άμεσος Δράση και η Υπηρεσία της Αθλητικής Βίας.

Η Ελληνική Ομοσπονδία Μοντέρνου Πεντάθλου, ταλαιπωρείται εδώ και μήνες από την προσπάθεια απόκτησης ελέγχου της, από την πλευρά αυτού που θέλει διακαώς να επανεκλεγεί στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Απ’όσο γνωρίζουμε, το καταστατικό της ΕΟΜοΠ δεν προβλέπει εκλογή μέλους του Δ.Σ. στην Ε.Ο.Ε.. Οπότε το πραγματικό προεδρείο της ΕΟΜοΠ δεν έχει λόγο για την «αναστάτωση».

Για ποιον «χτυπάει η καμπάνα» λοιπόν;