Πέμπτη 28 Μαΐου 2009

ΟΧΙ ΣΤΗ ΧΑΖΟΧΑΡΟΥΜΕΝΗ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΨΗΦΟ




Πολλοί ψηφοφόροι, θεωρούν πως η ψήφος σε οικολογικά σχήματα, είναι ακίνδυνη πολιτικά και απλά συμβάλει στις προσπάθειες για την προστασία του περιβάλλοντος.
Τι είναι όμως οι διάφοροι «Οικολόγοι» που ζητούν την ψήφο μας;

ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ – ΠΡΑΣΙΝΟΙ
Αδελφό κόμμα των Γερμανών Πρασίνων. Ξέρετε, αυτών του κου Γιόσκα Φίσερ που ήταν υπουργός στην κυβέρνηση που συνέβαλε στον πρώτο πόλεμο στο Ιράκ το 1999. Οι ιθαγενείς Πράσινοι σπάνια μιλούν για το ατόπημα αυτό. Όταν το κάνουν δε, ισχυρίζονται ότι διαφώνησαν. Δεν ξέκοψαν όμως. Οι Πράσινοι συνεργάστηκαν σε χώρες της Ευρώπης (π.χ. Ιρλανδία, Φιλανδία) με συντηρητικά-δεξιά κόμματα για να σχηματιστούν κυβερνήσεις που ακολούθησαν σκληρή νεοφιλελεύθερη οικονομική πολιτική που οδήγησε ακόμη και σε χρεοκοπία (Ιρλανδία).
Για να μιλήσουμε σοβαρά, οι Οικολόγοι Πράσινοι της Ελλάδας, είναι υπέρ των κυβερνήσεων συνεργασίας, ακόμα και με ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Το ονομάζουν πολυκομματικές κυβερνήσεις, άρα καλό. Να συνεργαστεί δηλαδή ο λύκος με τα πρόβατα, για το καλό ποιού; Την ίδια λογική είχαν και οι Γερμανοί σύντροφοί τους. Προκειμένου να ψηφιστούν και κάποια περιβαλλοντικά νομοσχέδια, ας καούν τα παιδάκια στο Ιράκ.
Επίσης, όπως οι Γερμανοί Πράσινοι, «αδελφό» κόμμα των Ελλήνων Πρασίνων, είναι και το «Ουράνιο Τόξο» των σλαβόφωνων της Φλώρινας!!!!!!!
Tο Oυράνιο Tόξο, μεταξύ άλλων, διεκδικεί την επαναφορά των σλάβικων και τούρκικων τοπονυμίων, είναι «αλληλέγγυο στον αγώνα της τούρκικης εθνικής μειονότητας της Θράκης», «αντιτίθεται στη πολιτική δημογραφικής αλλοίωσης που εφαρμόζουν οι ελληνικές κυβερνήσεις» «στο χώρο της Μακεδονίας και της Θράκης», ζητά την «αναγνώριση της ύπαρξης των δύο εθνικών μειονοτήτων (Mακεδονικής και Tουρκικής)» και «πιστεύει πως το ελληνικό κράτος έχει εξ ολοκλήρου το άδικο με το μέρος του, στη διαμάχη με τη Δημοκρατία της Mακεδονίας» δηλώνοντας παράλληλα πως στην Ελλάδα «κυριαρχεί» «βαθιά αντιδημοκρατική πολιτική κουλτούρα». Ακόμα, έχουν σχέσεις με το κόμμα των Τσάμηδων, «με τους οποίους μοιράζονται, δυστυχώς την ίδια μοίρα». Τέλος, στους παλιούς βορειοελλαδίτες, το «λερίνσκι κομιτέτ» («επιτροπή Φλώρινας») θυμίζει πάρα πολύ τους κομιτατζήδες που βασάνισαν τον ντόπιο πληθυσμό.
Αν τελικά οι «Οικολόγοι Πράσινοι» εκλέξουν ευρωβουλευτή, τι θα ψηφίζει;
Για παράδειγμα: Η θέση του Ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος (στο οποίο ανήκουν οι δικοί μας "Οικολόγοι Πράσινοι") για τη Συνθήκη της Λισαβόνας είναι "υπέρ"... (http://www.europeangreens.org/cms/default/dok/211/211057.lisbon_treaty@en.htm
http://www.europeangreens.org/cms/default/dokbin/211/211081.egp_committee_position_on_the_lisbon_tre@en.pdf ). Λένε: "we think that Greens should vote in favor of the Lisbon Treaty wherever their vote is required. Furthermore, we Greens should
push in order that the ratification process is completed as soon as
possible." . Στα ελληνικά: "Πιστεύουμε πως οι Πράσινοι πρέπει να ψηφίσουν υπέρ της Συνθήκης της Λισαβόνας, οπουδήποτε χρειαστεί η ψήφος τους. Επιπλέον, εμείς, οι Πράσινοι πρέπει να πιέσουμε, ώστε η διαδικασία επικύρωσης να ολοκληρωθεί όσο το δυνατόν συντομότερα".
Και το κερασάκι στην τούρτα: Οι «Οικολόγοι Πράσινοι» εκδίδουν την εφημερίδα «Πράσινη Πολιτική». Ξέρετε ποιος είναι ο βασικός διαφημιζόμενος στα φύλλα της κάθε μήνα, άρα και βασικός χορηγός τους; Η MARFIN. Δηλαδή, ένα κόμμα που ισχυρίζεται ότι θα φέρει το νέο στην πολιτική, δημιουργεί από τώρα εξαρτήσεις από μια εταιρεία την οποία θα χρειαστεί αύριο να ελέγξει μιας και αυτή συμμετέχει σε δημόσιους διαγωνισμούς κλπ.
Βέβαια, εντελώς υποκριτικά, στο προεκλογικό φύλλο του Μαΐου, δεν υπάρχει η διαφήμιση….


ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΕΛΛΑΔΑΣ
Οι «Οικολόγοι Ελλάδας» ακροβατούν μεταξύ απολίτικου και κακού πολιτικού λόγου.
Ειδικότερα, είναι το ΜΟΝΑΔΙΚΟ ελληνικό κόμμα που αναγνωρίζει πολιτικούς ή άλλους φορείς του Κοσόβου, συμβάλλοντας στην αποσταθεροποίηση των Βαλκανίων. Ακόμα, προσεταιρίζεται ακροδεξιές φασιστικές θέσεις ενάντια στους γείτονές μας Βαλκάνιους. Επιπλέον, αν κάποιος αναγνώσει την προεκλογική μπροσούρα τους, διαπιστώνει άκρατο λαϊκισμό καθώς επικεντρώνεται στα χρήματα με τα οποία χρηματοδοτούνται κόμματα και βουλευτές, ενώ δε λέει τίποτα για την καταλήστευση των ασφαλιστικών ταμείων, την επισφάλεια της εργασίας, τα καταστροφικά για το περιβάλλον νομοθετήματα, τον Ασωπό, τον Ελαιώνα, το ελεγχόμενο από πολυεθνικές σύστημα υγείας κλπ. Όσο για το κανάλι τους (Τηλεφώς) δεν προβάλει πολιτικές θέσεις της οικολογίας, αλλά φιλοξενεί ακροδεξιούς φασίστες όπως ο Πλεύρης. Την ίδια στιγμή, οι εκπομπές του αφιερώνουν τον περισσότερο χρόνο σε προβολή των καταστημάτων του κου Παπανικόλα. Για τους περισσότερους Έλληνες, "Οικολόγοι Ελλάδας" σημαίνει το κατάστημα της οδού Πανεπιστημίου που πουλάει χυμούς και παστίτσιο χωρίς κρέας. Το περιοδικό τους, όταν διαφημίζει οικολογικούς χυμούς του καταστήματος του Παπανικόλα για παράδειγμα, η υπογραφή – λογότυπο της καταχώρησης, είναι αυτή του κόμματος – επιχείρηση. Επιπλέον, δεκάδες είναι οι καταγγελίες από πρώην εργαζόμενους στην εταιρεία του Παπανικόλα..... Όσο για το «θεραπευτήριο της Φύσης» στον Ωροπό, είναι απορίας άξιο πως πήρε άδεια για να οικοδομηθεί, μέσα στα δέντρα. Τέλος, αν έχετε μοναξιές…. Στα γραφεία του κόμματος, μια φορά τη βδομάδα, γίνονται συναντήσεις γνωριμιών, ώστε να βρείτε το ταίρι σας.

ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ
Ο ανεκδιήγητος Βεργής, προσπαθεί με διάφορες κινήσεις να προσελκύσει τους ψηφοφόρους. Στην ιστορία έχει μείνει η αφίσα που είχε κυκλοφορήσει με τον ίδιο γυμνό, πάνω στα Ίμια και δείχνοντας με τα χέρια του προς τα κάτω, σχεδόν ανάμεσα στα πόδια του (;;;;) να λέει: «Τσιλέρ, έλα να τα πάρεις» (τα Ίμια ή ….). Παλαιότερα έκανε προεκλογικές μικροσυγκεντρώσεις επιδεικνύοντας γυμνόστηθες κοπέλες. Πρόσφατα, συμπεριέλαβε στο ψηφοδέλτιό του τον «Κάτμαν» έναν δυστυχή, χαμηλής αντίληψης τύπο που έγινε γνωστός μέσα από τηλεοπτικές εκπομπές της κας Πάνια..


Όλοι οι πιο πάνω ΑΠΟΥΣΙΑΣΑΝ παντελώς από όλους τους αγώνες που δώσαμε για τον Ελαιώνα, το πάρκο στα Πατήσια, τον Ασωπό κλπ.
ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ, γίνεται πρόδηλο πως αν κάποιος επιθυμεί να δει οικολογικό προσανατολισμό στην κεντρική πολιτική πάλη, αυτό μπορεί να το κάνει μόνο στηρίζοντας τις δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ. Το τμήμα οικολογίας του ΣΥΝ, η ΑΚΟΑ, το «Ξεκίνημα» (Green Attack), οι «Οικοσοσιαλιστές Ελλάδας» και οι σύντροφοι οικολόγοι από τις άλλες συνιστώσες, δίνουν καθημερινές μάχες για να αλλάξει η περιβαλλοντική πολιτική και πρακτική στη χώρα μας και στα Βαλκάνια.

Στις Ευρωεκλογές, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ = ΣΥΡΙΖΑ

Το Γραφείο Τύπου των «Οικοσοσιαλιστών Ελλάδας»