Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2008

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΠΟΕ-ΟΤΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ


ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΠΟΕ-ΟΤΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, προκήρυξε τετράωρη στάση εργασίας για τους ΟΤΑ της Νομαρχίας Πειραιά, καταγγέλλοντας την προσπάθεια πολλών αιρετών να προχωρήσουν σε εκχώρηση της αρμοδιότητας της καθαριότητας σε ιδιώτες.
Τελευταία κρούσματα:
• Η Ομόφωνη απόφαση του ΔΣ της ΚΕΔΚΕ για την προώθηση από την κυβέρνηση νομοθετικής ρύθμισης με σκοπό την ανάθεση σε ιδιώτες της διαχείρισης των απορριμμάτων.
• Η διοργάνωση ΗΜΕΡΙΔΑΣ από το Δήμο Πειραιά (Δήμαρχος Παναγιώτης Φασούλας – ΠΑΣΟΚ) για τη διαχείριση των ΣΤΕΡΕΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ με ομιλητές όλους τους εκπροσώπους των εταιρειών που προωθούν λύσεις έξω από τον Περιφερειακό σχεδιασμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των συλλογικών φορέων της (ΕΣΔΚΝΑ κλπ).
• Η προσπάθεια από το Δήμαρχο Περάματος (Γιάννης Γλύκας – ΠΑΣΟΚ) να αναθέσει σε Δημοτική Επιχείρηση κομμάτι της αποκομιδής των απορριμμάτων.

Αποτελεί υποκρισία του κου Φασούλα προς το Λαό του Πειραιά, τη στιγμή που καταγγέλλει την κυβέρνηση για την ιδιωτικοποίηση του λιμανιού, να πρωτοστατεί στο μεθοδευμένο σχέδιο ιδιωτικοποίησης της καθαριότητας. Όσο για την προσπάθεια του Δημάρχου Περάματος (Γιάννης Γλύκας – ΠΑΣΟΚ) να αναθέσει σε Δημοτική Επιχείρηση κομμάτι της αποκομιδής των απορριμμάτων, αποτράπηκε με τη δυναμική παρέμβαση των εργαζομένων στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και οδήγησε στην καταψήφιση της πρότασης από την πλειοψηφία των Δημοτικών Συμβούλων.

Το πρόβλημα της εκχώρησης της καθαριότητας σε ιδιώτες, αλλά και του τρόπου διαχείρισης της ανακύκλωσης, είναι πάρα πολύ σοβαρό και πρέπει όλοι να στηρίξουμε τις προσπάθειες των συνδικαλιστών με στόχο τη συνολική διαχείριση των στερεών αποβλήτων από τους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και την κατάργηση της σύμβασης της ΚΕΔΚΕ με την ΕΕΑΑ ΑΕ

Στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις την προσπάθεια της ΠΟΕ-ΟΤΑ και υιοθετούμε το σύνθημά τους:
ΟΤΑ για τους Δημότες και όχι για τους ιδιώτες

20 Νοεμβρίου 2008
Η Εκτελεστική Επιτροπή των «Οικοσοσιαλιστών Ελλάδας»