Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2009

ΦΑΡΟΣ ΑΓΩΝΩΝ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ

ΦΑΡΟΣ ΑΓΩΝΩΝ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ
Τριάντα έξι χρόνια μετά από την εξέγερση του Πολυτεχνείου, τα αιτήματα και τα μηνύματα της αντίστασης στη δικτατορία και το διαχρονικό αίτημα «ψωμί – παιδεία – ελευθερία» παραμένουν δραματικά επίκαιρα. Παρά τις προσπάθειες καπήλευσης, παρά την εκμετάλλευση από πρόσωπα και φορείς, το Πολυτεχνείο παραμένει στη μνήμη και τις καρδιές μας, φωτεινό παράδειγμα αντίστασης και τελικής νίκης ενός κινήματος για την πολιτική και κοινωνική ελευθερία.
Πρέπει να θυμίσουμε ότι κατά τη διάρκεια της χούντας, είχαν ιδρυθεί αντιστασιακές ομάδες που τοποθετούσαν μικρές ή μεγαλύτερες βόμβες στα αστικά κέντρα ώστε να δημιουργείται το αίσθημα της αντίστασης. Δολιοφθορές και μικροκαταστροφές, ακολουθούσαν αυτή τη στρατηγική. Τελικά όμως μόνο η συντονισμένη πολιτική δουλειά (Νομική, Πολυτεχνείο, εργατικό κίνημα συμπαράστασης κλπ) έφερε την ανατροπή της χούντας.
Σήμερα, οι διάφορες ομάδες που καίνε και καταστρέφουν το κέντρο της Αθήνας, καλό θα ήταν να κάνουν μια ιστορική αναδρομή και να ακολουθήσουν το δρόμο της πολιτικής πάλης ώστε το κίνημα των εργαζόμενων, σπουδαζόντων, ανέργων, συνταξιούχων, να φτάσει σε νίκες που θα αλλάξουν τις ζωές μας.

17 Νοεμβρίου 2009.
Η Ε.Ε. των Οικοσοσιαλιστών Ελλάδας