Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΟΙΚΟΣΟΣΙΑΛΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΧΕΤΙΚΆ ΜΕ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

Η Κυβέρνηση και οι υποστηρικτές της προσπάθησαν να μας πείσουν ότι οι καταστροφές της 12ης Φεβρουαρίου, οφείλονται στη δράση των εξεγερμένων. Συνειδητά υποβάθμισαν τη μαζική συμμετοχή εργαζόμενων, συνταξιούχων, σπουδαστών, ανέργων, στις διαδηλώσεις που απαιτούσαν μη ψήφιση του Μνημονίου και ανατροπή του πολιτικού σκηνικού.
Είμαστε απόλυτα βέβαιοι ότι οι εμπρησμοί στο κέντρο της Αθήνας είναι έργο παρακρατικών που κρύφτηκαν μέσα στο πλήθος των διαδηλωτών. Υπάρχουν πολλές ενδείξεις και πολιτικές αποδείξεις. Μεγαλύτερη απόδειξη όλων, είναι οι δηλώσεις Σαμαρά, ο οποίος δήλωσε ανάμεσα σε άλλα, πως: «Βλέπουμε σκηνές από ένα αύριο, που πρέπει οπωσδήποτε να αποτραπεί». Στην πραγματικότητα οι καταστροφές ήταν το άλλοθί τους για να υπερψηφίσουν το εγκληματικό μνημόνιο, προκειμένου να αποφευχθεί ένα φαντασιακό καταστροφικό μέλλον. Ο φόβος της «αναρχίας» και η ανασφάλεια του μέσου πολίτη, είναι τα όπλα της εγχώριας «τρόικας» της συγκυβέρνησης. Ο Λαός όμως, που αντιστέκεται και αγωνίζεται, δεν υπόθαλψε τους παρακρατικούς, δεν τους συνέδραμε, δεν τους στήριξε. Αντίθετα, η δράση τους, ελέγχεται και κατευθύνεται πολιτικά, από όσους θέλουν το Λαό τρομοκρατημένο και δεν συνδέεται με τη δράση της αριστεράς, των αναρχικών και των αντιεξουσιαστών.
Την κρίση τη δημιούργησαν οι εξουσιαστές και την πληρώνουν οι Λαοί. Την τρομοκρατία την οργανώνουν οι φορείς της πολιτικής και της οικονομικής εξουσίας και την χρεώνεται ο αντιστεκόμενος Λαός.
Οι αγώνες μας όμως θα συνεχιστούν, ο Λαός θα νίκήσει!

Η Κεντρική Γραμματεία των Οικοσοσιαλιστών Ελλάδας.