Παρασκευή 11 Μαΐου 2012

ΠΡΟΚΑΛΕΙ Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ


Συνέχισε τις προκλήσεις ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ε.Βενιζέλος. Δυσανασχετώντας για τη μη συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ στα σχέδιά τους για κυβέρνηση συνεργασίας, δήλωσε οτι: «η συμμετοχή του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. στο σχήμα αυτό είναι προϋπόθεση που απορρέει από την δίκαιη και αναλογική κατανομή της ευθύνης για την αντιμετώπιση της εθνικής κρίσης μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων». «Η εκλογική άνοδος ενός κόμματος …συνεπάγεται και αυξημένη ευθύνη για την μετατροπή των λόγων σε έργα. Οι αλαζονείες και οι μικροκομματικοί υπολογισμοί με το βλέμμα στραμμένο στις επόμενες εκλογές δεν αρμόζουν στην κρισιμότητα των στιγμών, άλλωστε αν επαναληφθούν οι εκλογές τι θα αλλάξει από την άποψη αυτή; Τίποτα», προσθέτοντας ότι «η ώρα της αλήθειας έφθασε για όλους».
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι οι στόχοι της οικουμενικής κυβέρνησης, για την οποία υπάρχει σύμπτωση απόψεων μεταξύ ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΔΗΜ.AΡ, είναι τώρα εφικτοί «γιατί καταφέραμε να μειωθεί το χρέος, γιατί πήραμε την νέα δανειακή σύμβαση, 240 δισεκατομμύρια συνολικά, γιατί η Ευρώπη έχει αναλάβει κινδύνους, γιατί υπάρχει προοπτική να πέσει χρήμα στην αγορά».

ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ. Δίνει «μαθήματα» συμπεριφοράς αγνοώντας ότι εμείς στον ΣΥΡΙΖΑ, έχουμε ευθύνη απέναντι στο Λαό που μας εμπιστεύτηκε και όχι στους τραπεζίτες. Αυτή την «αυξημένη ευθύνη» την αναλαμβάνουμε. Επίσης, καλό είναι και το ΠΑΣΟΚ να καταλάβει πως το εκλογικό αποτέλεσμα πρέπει να το αναγνώσουν ως αποδοκιμασία των θέσεων και της πολιτικής τους και πρέπει να σταματήσουν να συμπεριφέρονται με αλλαζονία.