Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 2008

ΑΜΕΣΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΤΩΝ «ΕΙΔΙΚΩΝ ΦΡΟΥΡΩΝ»

Κυριακή 7 Δεκέμβρη 2008

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΜΕΣΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΤΩΝ «ΕΙΔΙΚΩΝ ΦΡΟΥΡΩΝ»

Οργή και αποτροπιασμός είναι τα μόνα συναισθήματα που μπορεί να προκαλέσει η είδηση της εν ψυχρώ δολοφονίας του 15χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου.
Ο 15χρονος, είναι ένα ακόμα θύμα στον μακρύ κατάλογο των θυμάτων της αστυνομικής βίας στη χώρα μας. Αυτή τη φορά όμως δεν υπάρχει η παραμικρή δικαιολογία «αυτοάμυνας» ή πανικού.
Η κυβέρνηση αποπροσανατολίζει την κοινή γνώμη και προσβάλει τη μνήμη του νεκρού παιδιού καθώς ο Υπουργός Παυλόπουλος, μετά την εικονική παραίτησή του, αναφερόμενος στα επεισόδια αντίδρασης και διαμαρτυρίας που ξέσπασαν σε όλη την Ελλάδα, τόνισε οτι «αυτό που είναι απαράδεκτο, είναι η ωμή βία η οποία είναι εναντίον της κοινωνικής γαλήνης και των δικαιωμάτων των πολιτών», προφανώς μη θεωρώντας το ίδιο απαράδεκτη την αστυνομική βία και αυθαιρεσία.
Η κοινωνία όμως δεν ξεχνά πως τα θύματα της κρατικής βίας είναι καθημερινά. Τοξικομανείς και μετανάστες είναι τα συχνότερα θύματα, ενώ οι διαδηλωτές εργαζόμενοι, συνταξιούχοι και φοιτητές, είναι το «κερασάκι στην τούρτα». Από καθαρή τύχη δεν έχουμε καθημερινούς θανάτους.
Η ασυγκράτητη βία (ξυλοδαρμοί, προπηλακισμοί, εξευτελισμός προσωπικοτήτων) έρχεται συνήθως να συμπληρώσει το σκηνικό διαφθοράς και αναποτελεσματικότητας ενός σώματος που υποτίθεται ότι υπάρχει για την προστασία των πολιτών.
Συγκεκριμένα όμως, οι «ειδικοί φρουροί» αποτελούν μια ομάδα ανεκπαίδευτων και ανεπαρκών οργάνων που πολύ συχνά δημιουργούν προβλήματα σε πολίτες, λειτουργώντας με έπαρση, αυταρχισμό, αυθαιρεσία και νοοτροπία σερίφη.
Πέντε χρόνια μετά τη δολοφονία 22χρονου στο Ηράκλειο Κρήτης, οι «ειδικοί φρουροί» έρχονται πάλι στο προσκήνιο με την εν ψυχρώ δολοφονία του ανήλικου Αλέξη στα Εξάρχεια.
Δεν χρειάζεται άλλος νεκρός πολίτης.

Ζητάμε από την Κυβέρνηση

α) Άμεση κατάργηση του Σώματος των Ειδικών φρουρών
β) Εξυγίανση του Αστυνομικού Σώματος
γ) Αποκλειστική δραστηριοποίηση της Αστυνομίας στη δίωξη του εγκλήματος


Η Εκτελεστική Επιτροπή