Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2008

ΣΥΣΣΩΜΗ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΕΠΙΤΙΘΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

10 Δεκεμβρίου 2008

ΣΥΣΣΩΜΗ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΕΠΙΤΙΘΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΣΥ.ΡΙΖ.Α.


Ανίκανοι ή απρόθυμοι και αδιάφοροι να κατανοήσουν τα πραγματικά αίτια της πανελλήνιας εξέγερσης που ως αφορμή της είχε την εν ψυχρώ δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου, οι δυνάμεις της συντήρησης, επιτίθενται στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α.. Στελέχη της Νέας Δημοκρατίας και οι ηγεσίες και στελέχη του ΚΚΕ και του ΛΑΟΣ, ανέλαβαν να αποκαταστήσουν την ηθική και πολιτική «τάξη» λέγοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «χαϊδεύει τα αυτιά» των κουκουλοφόρων.
Όσα στελέχη των δυνάμεων της ελληνικής συντήρησης υποστηρίζουν κάτι τέτοιο, στην ουσία δεν μπορούν κα λάβουν το ξεκάθαρο μήνυμα που στέλνουν οι εξεγερμένοι σε όλη τη χώρα.
Όταν βλέπουμε δεξιές εφημερίδες όπως η Free Press να γράφουν πως «Διαφθορά + φτώχεια + αίμα = Αντάρτικο Πόλης» , όταν τα ΜΜΕ σε όλο τον κόσμο τονίζουν πως τα γεγονότα αποτελούν ξέσπασμα των οικονομικών, πολιτικών και κοινωνικών προβλημάτων που ταλανίζουν τη χώρα, τότε όποιος λέει πως τις καταστροφές τις προκαλούν εγκληματίες του «κοινού ποινικού Δικαίου» (κατά Λ.Κανέλη) έχει ένα και μόνο στόχο: τον αποπροσανατολισμό.
Η στάση κάποιων που πλιατσικολογούν και επιτίθενται κατά όλων, ακόμα και των διαδηλωτών, είναι ξεκάθαρα ΑΠΟΛΙΤΙΚΗ, αλλά είναι καθαρά ταξική. Οι άνεργοι και εξαθλιωμένοι νέοι, οι περιθωριοποιημένοι μετανάστες που κατοικούν στο υποβαθμισμένο κέντρο, οι εγκαταλελειμμένοι τοξικομανείς, οι κοινωνικά αποκλεισμένοι Τσιγγάνοι, βρήκαν την ευκαιρία να αντιδράσουν. Η αντίδρασή τους, δεν έχει πολιτικό στόχο. Δεν στέλνει συνειδητά ένα μήνυμα. Επιτίθενται ενάντια σε όποιον έχει κάτι που αυτοί έχουν στερηθεί, εκδικούνται απέναντι σε όλους τους εκφραστές της «άλλης» κοινωνίας, αυτής στην οποία δεν ανήκουν. Ακόμα και αν θεωρήσουμε τις επιθέσεις σε κυβερνητικά κτήρια, τράπεζες και καταστήματα πολυεθνικών, ταξικές επιθέσεις ενάντια στο Σύστημα, το κάψιμο μικρομάγαζων και φτηνών Ι.Χ. δεν είναι καθόλου μα καθόλου ταξικό. Έχει τα χαρακτηριστικά της τυφλής εκδίκησης και μόνο.
Αυτή η αντίδραση δηλαδή, δεν είναι ταξικά πολιτική, προκαλείται όμως από την ταξική τους θέση. Παραμένει βέβαια έξω από τους ταξικούς αγώνες. Είναι απολίτικη.
Οι δυνάμεις της ριζοσπαστικής αριστεράς ουδέποτε κάλυψαν τέτοιες συμπεριφορές. Ουδέποτε «χάιδεψαν αυτιά». Δίνουν όμως μια ρεαλιστική ερμηνεία. Οι συμπεριφορές αυτές στρέφονται κατά των ταξικών μας αγώνων. Δημιουργούν πολιτικά και τακτικά εμπόδια. Οπότε, δεν θα ήταν δυνατόν να τα καλύπτουμε προκειμένου να κερδίσουμε υποστηρικτές. Αντιθέτως, χάνουμε.
Αρνούμαστε να συμψηφίσουμε βέβαια, την δολοφονία του Αλέξη και τους πυροβολισμούς αστυνομικών κατά τη διάρκεια των όσων επακολούθησαν, με τις υλικές καταστροφές. Καταδικάζουμε και τα δύο, όμως οι καταστροφές δεν θα είχαν υπάρξει χωρίς το αίμα που προηγήθηκε.
Οι δυνάμεις της ριζοσπαστικής αριστεράς δεν προσπαθούν να ωφεληθούν από τα γεγονότα. Απλά επιβεβαιώνονται για τις εκτιμήσεις και τις προβλέψεις τους. Τα αιτήματα που προβάλουν και καταθέτουν εδώ και χρόνια, δεν υιοθετήθηκαν από τους κυβερνώντες, με αποτέλεσμα τα όσα ζούμε σήμερα.
Κάποιοι άλλοι κερδίζουν πολιτικά. Αφ’ενός η Σταλινική «Αριστερά» που προβάλει το επιχείρημα: καλύτερα κομματική στρατιωτικοποίηση και περιχαράκωση, παρά ανεξέλεγκτη ελευθερία. Αφ’ εταίρου η Μπλε και Πράσινη Δεξιά προβάλλοντας τον φόβο της αναρχίας, επιδιώκουν να ξεφύγουν από τα οικονομικοπολιτικά σκάνδαλα, ζητώντας περισσότερη αστυνόμευση. Για τον λόγο αυτό ρίχνουν λάδι στη φωτιά. Για να κερδίσουν περισσότερα. Το ΚΚΕ προσπαθώντας να καρπωθεί τον φόβο του μικροαστού και την ανάγκη για αίσθημα ασφάλειας, δείχνει τον ΣΥΡΙΖΑ ως υποστηρικτή των καταστροφέων και αυτοπροτείνεται ως μόνος εκφραστής των κοινωνικών αγώνων. Τον ίδιο φόβο εκμεταλλεύεται και η Δεξιά που τονίζει τις καταστροφές για να μην χρειαστεί να αντιμετωπίσει τα αίτιά τους.
Οι μέθοδοι αυτές έχουν υπάρξει αποτελεσματικές στο παρελθόν. Ο Ντε Γκωλ θριάμβευσε στις μετά το Μάη του ’68 εκλογές και ο Σαρκοζί μετά τα επεισόδια του 2005 έγινε πρωθυπουργός. Ένα επιπλέον κέρδος για τους κυβερνώντες, είναι το ότι λόγω της βίας αποθαρρύνονται πολλοί πολίτες να συμμετάσχουν σε κινητοποιήσεις καθώς αυτές ταυτίζονται με φασαρίες και αντιπαράθεση με τα ΜΑΤ.
Οι δυνάμεις καταστολής, κατά σύμπτωση (!!!???) κάνουν ότι μπορούν για οξύνουν πνεύματα και αντιδράσεις. Για παράδειγμα στην κηδεία του Αλέξη, αστυνομικοί πυροβόλησαν και πάλι στον αέρα, ενώ όπως μετέδιδε ζωντανά δημοσιογράφος του MEGA, οι αστυνομικοί, περιέφεραν για ώρα στις γειτονιές του Φαλήρου «σαν κατοικίδιο» έναν 14χρονο που συνέλλαβαν, προκαλώντας τους κατοίκους και τους περαστικούς. Παράλληλα, δεν επενέβησαν σε κανένα σημείο για να προστατεύσουν τις πόλεις από την καταστροφή, απλά παρακολουθούσαν. Επιπλέον η Πυροσβεστική δεν είχε κανένα σχέδιο αντιμετώπισης των καταστροφών που εκτός των «Σωμάτων Ασφαλείας» όλοι οι άλλοι ανέμεναν.

Η λύση δεν είναι η περισσότερη καταστολή, η περισσότερη βία, η αυστηρότερη αστυνόμευση.
Λύση είναι η αληθινή Δημοκρατία, οι ίσες ευκαιρίες, η ισονομία, οι κοινωνικές παροχές, η αναβάθμιση της παιδείας και της υγείας, η προστασία από τους κερδοσκόπους, η υπεράσπιση του οικογενειακού αξιοπρεπούς εισοδήματος, η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ.


Η Εκτελεστική Επιτροπή