Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2009

Έρευνα για το δημαρχείο Ζαχάρως

Αναδημοσίευση από την ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 02/02/2009
ΧΩΡΙΣ ΣΧΟΛΙΑ

Στη Βουλή έπειτα από ερώτηση του ΣΥΡΙΖΑ έφθασε προχθές η απίστευτη υπόθεση της ανέγερσης του «αμαρτωλού δημαρχείου» στη Ζαχάρω Ηλείας με τα χρήματα του ΕΕΣ και της αυστραλιανής κυβέρνησης, που προορίζονταν για την ανακούφιση των θυμάτων της φωτιάς. Οπως είχε γράψει σε ρεπορτάζ η «Ε», ο αντιδήμαρχος της πόλης και υπάλληλος της Πολεοδομίας Ζαχάρως μετέτρεψε την άδεια του κτιρίου από δημαρχείο σε «χώρο πολιτιστικών εκδηλώσεων», με σκοπό να αποφύγει τις δυσκολίες για την ανέγερσή του επειδή αυτό βρίσκεται σε χώρο οικιστικού πρασίνου.

Οπως επισημαίνουν με ερώτησή τους οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Φώτης Κουβέλης και Νίκος Τσούκαλης το νέο δημαρχείο επρόκειτο να κτιστεί στο κέντρο της πόλης παράνομα, με απευθείας ανάθεση σε εργολάβο, εντός χώρου οικιστικού πράσινου, μη οικοδομήσιμου, όπως προκύπτει από τα συμβόλαια αγοράς.

Οι δύο βουλευτές ζητούν από τον υπουργό Εσωτερικών να διερευνηθούν άμεσα και ενδελεχώς από τις αρμόδιες αρχές οι νέες καταγγελίες για την παράνομη ανέγερση δημαρχείου - χώρου πολιτιστικών εκδηλώσεων, πλέον- με χρήματα που προορίζονταν από την κυβέρνηση της Αυστραλίας για τους πυρόπληκτους της Ηλείας.