Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2009

ΣΚΑΝΔΑΛΩΔΗΣ Η ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ ΤΟΥ Ο.Α.Σ.Α.


Μέσα σε επτά μήνες, το εισιτήριο στις αστικές συγκοινωνίες του Λεκανοπεδίου, αυξήθηκε κατά 100%. Από 50 λεπτά που στοίχιζε στον επιβάτη τον Απρίλιο του 2008, έφτασε στο 1 ευρώ στα τέλη του έτους. Η αύξηση είναι ΣΚΑΝΔΑΛΩΔΗΣ.
Τον περασμένο Μάη, με το πρόσχημα της δυνατότητας για κίνηση σε όλα τα μέσα για μιάμιση ώρα, αυξήθηκε από τα 50 λεπτά, στα 80. Για τη νέα αύξηση βέβαια δεν χρειάστηκε κανένα πρόσχημα.
Τα μαζικά μέσα μεταφοράς, μπορούν να βοηθήσουν στην ελάττωση της κυκλοφορίας των Ι.Χ. αυτοκινήτων, μόνο αν είναι εύχρηστα, γρήγορα και οικονομικά. Το «εύχρηστα και γρήγορα» ας το ξεχάσουμε (με την εξαίρεση του Μετρό και του Ηλεκτρικού). Τώρα ξεχνάμε και το «οικονομικά».
Η αύξηση αυτή, αποτρέπει από τη χρήση του λεωφορείου ειδικότερα, καθώς πλέον μια μικρή διαδρομή, στοιχίζει λιγότερο με το Ι.Χ. απ’οτι με το λεωφορείο.
Να σταματήσουν οι δικαιολογίες περί κόστους. Όπως βρήκαν τα 28 δις για να τα δώσουν στους τραπεζίτες, να χρηματοδοτήσουν και τη Δημόσια Συγκοινωνία.
Η απαίτηση των πολιτών είναι μία: Δωρεάν συγκοινωνίες για όλους, με ένα αποτελεσματικό δίκτυο μέσων μαζικής μεταφοράς που θα σέβονται τον πολίτη και το περιβάλλον.