Παρασκευή 1 Απριλίου 2011

ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΚΑΤΙ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟ





Ικανοποιητική πρέπει να θεωρηθεί η συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στο γήπεδο του Σπόρτινγκ. Με δεδομένη την απομάκρυνση του κόσμου από την πολιτική, με δεδομένη την αποστράτευση πολλών συντρόφων, με γνωστή τη δημιουργία "απόστασης" από κάποιες συνιστώσες και σχήματα, με συνυπολογιζόμενη σαφώς και την απογοήτευση που βιώνουν φίλοι και σύντροφοι, μπορούμε να θεωρήσουμε ικανοποιητική την προσέλευση στη συγκέντρωση.
Αν αναλογιστούμε όμως την κρισιμότητα της περιόδου, την αγωνία όλων για την καθημερινότητα, τον όλο και πιο δύσκολο αγώνα για επιβίωση μεγάλου μέρους των "προλετάριων" της χώρας μας, αν συνυπολογίσουμε τα διαρκή χτυπήματα της Κυβέρνησης και το "ξεπούλημα" από τα κορυφαία συνδικαλιστικά όργανα, η συγκέντρωση ήταν απογοητευτική, καθώς ήταν πολλά τα κενά καθίσματα.
Οι ομιλητές (Γ. Μπανιάς, Γ. Θεωνάς, Α. Τσίπρας) στάθηκαν σε όλα τα ζητήματα της επικαιρότητας (χρέος, νέα μέτρα, πυρηνικά, επέμβαση στη Λιβύη κλπ) με έμφαση, δίνοντας το στίγμα της αποκατάστασης της αλήθειας, το στίγμα του αγώνα για ανατροπές).
Ελπίδα όλων μας, η επιστροφή όλων των δυνάμεων στη μάχη για ανάταση του εγχειρήματος του ΣΥΡΙΖΑ και της ενότητας της Αριστεράς.