Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011

ΚΟΙΝΗ ΔΡΑΣΗ - ΑΓΩΝΑΣ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗ ΛΑΪΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ

Μπορεί να διαφωνούμε με πολλά στην τακτική του ΚΚΕ, αλλά πάντα ήμασταν υπέρμαχοι της κοινής δράσης και καλούσαμε ΚΚΕ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ και τα υπόλοιπα αριστερά / οικολογικά κόμματα και Οργανώσεις σε ενότητα δράσης και σε κοινές στοχεύσεις.
Σε συγκέντρωση που διοργάνωσε το ΚΚΕ στην πλατεία Συντάγματος την Παρασκευή 4 Νοέμβρη μίλησε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα και πρότεινε 11 σημεία πάλης:

1. Άμεση κάλυψη όλων των απωλειών των Ασφαλιστικών Ταμείων από το κράτος και καταβολή των οφειλών του κράτους και της εργοδοσίας, άμεση μείωση των ασφαλιστικών εισφορών των μισθωτών.



2. Φορολογία των κερδών του μεγάλου κεφαλαίου με συντελεστή 45% - Μέτρα κατά της φοροδιαφυγής και της εισφοροδιαφυγής των μονοπωλιακών ομίλων και κατάσχεση-εκποίηση περιουσιακών στοιχείων των μεγαλομετόχων.



3. Να μην πληρώσει ο λαός χαράτσια με οργανωμένη άρνηση πληρωμής, να αποτρέψουμε στην πράξη τη διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος σε όσους δεν πληρώνουν και να καταργηθεί ο νόμος.



4. Μέτρα προστασίας των ανέργων και των οικογενειών τους για όλο το διάστημα της ανεργίας.



5. Προστασία του παιδιού, του άνεργου, του ανήμπορου υπερήλικα με συσσίτια στον παιδικό σταθμό, στο σχολείο κλπ. Μέτρα για την ισοτιμία της γυναίκας, που παίρνουν υπόψη τις πολλαπλές υποχρεώσεις.



6. Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, στο πετρέλαιο θέρμανσης.



7. Κατάργηση στη πράξη των επιχειρησιακών συμβάσεων που κατοχυρώνουν μεσοπρόθεσμο-πολυνόμος, Επιβολή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.



8. Να μην πληρώσει η λαϊκή οικογένεια φάρμακα, ιατρικές εξετάσεις και προνοιακές παροχές, βιβλιάριο υγείας για όλους χωρίς προϋποθέσεις.



9. Κατάργηση του ανατοκισμού για όλα τα δάνεια. Απαγόρευση δια νόμου κάθε πλειστηριασμού κύριας κατοικίας, αγροκτήματος.



10. Να καταργηθούν όλα τα τροφεία και να γίνουν δεκτά όλα τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών στους παιδικούς σταθμούς, να δημιουργηθούν νέοι παιδικοί σταθμοί.



11. Κατάργηση όλων των διοδίων και δωρεάν εισιτήρια για εργαζόμενους, συνταξιούχους, άνεργους από τις 6 έως τις 9 πμ.




Τα σημεία αυτά είναι για μας αυτονόητα και θα μπορούσαν να ήταν περισσότερα. Στηρίζουμε λοιπόν ολομέτωπα αυτό το κάλεσμα και καλούμε όλους τους πολίτες σε εγρήγορση, συμμετοχή, γενικό ξεσηκωμό.