Τετάρτη 30 Ιουλίου 2008

ΟΧΙ ΦΡΟΥΤΑ ΒΑΜΜΕΝΑ ΜΕ ΑΙΜΑ

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΜΠΟΡΟΥΣ ΦΡΟΥΤΩΝ

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ ΓΙΑ ΤΑ ΦΡΟΥΤΑ ΠΟΥ ΠΟΥΛΑΤΕ
ΔΟΛΟΦΟΝΗΘΗΚΑΝ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ;


ΟΙ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΓΙΑ ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ

Η Chiquita Brands (πρώην United Fruit Company) παραδέχθηκε δημόσια ότι το διάστημα 1997-2004 χρηματοδότησε τις παραστρατιωτικές ομάδες της Κολομβίας με 1,7 εκατομμύρια δολάρια ως αντάλλαγμα στην προστασία που της παρείχαν απέναντι σε οτιδήποτε αποτελούσε κίνδυνο για τα συμφέροντά της.
Σύμφωνα με τα δικαστήρια των Η.Π.Α., όχι μόνο χρηματοδοτούσε τους παραστρατιωτικούς, αλλά κάποιες φορές εισήγαγε και τους παρέδωσε φορτία με όπλα.
Το Ομοσπονδιακό δικαστήριο ενέκρινε πρόστιμο 25 εκατομμυρίων δολαρίων στην εταιρεία.
Επιπλέον, ηγετικό στέλεχος των παραστρατιωτικών, ομολόγησε πως «η Chiquita Brands, η Dole Food Company και η Del Monte, πλήρωναν για να καθαρίζουμε τους ενοχλητικούς αγρότες και συνδικαλιστές». Αποτέλεσμα της δράσης των εταιρειών αυτών είναι ο εκτοπισμός ολόκληρων κοινοτήτων από τις περιοχές τους και η δολοφονία περίπου 10.000 ατόμων. Οι αρχές του Μεδεγίν (Κολομβία) προσέφυγαν στη δικαιοσύνη, κατά της Chiquita και Del Monte, για εγκληματικές προθέσεις και χρηματοδότηση παράνομων ενόπλων ομάδων.

Καλούμε τους εμπόρους να πάψουν να διαθέτουν φρούτα των εταιρειών CHIQUITA, DOLE, DEL MONTE. Τις επόμενες εβδομάδες θα ξεκινήσουμε εκστρατεία ενημέρωσης των καταναλωτών.
Δεν επιθυμούμε όμως να ζημιωθείτε εσείς, οι έμποροι λιανικής.
Για το λόγο αυτό, σας ενημερώνουμε ώστε να διαθέτετε προϊόντα άλλων εταιρειών.
ΜΗ ΓΙΝΕΣΤΕ ΣΥΝΕΝΟΧΟΙ ΤΩΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΩΝ
Στην ελληνική αγορά κυκλοφορούν μπανάνες, ανανάδες κλπ και άλλων εταιρειών
ΜΠΟΫΚΟΤΑΡΕΤΕ ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ CHIQUITA, DOLE, DEL MONTE
ΟΧΙ ΦΡΟΥΤΑ ΒΑΜΜΕΝΑ ΜΕ ΑΙΜΑ