Παρασκευή 29 Αυγούστου 2008

ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 12 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2008


Οι εργαζόμενοι
δείχνουν το δρόμο

Η πανεργατική απεργία που υλοποίησαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ στις 12 Δεκεμβρίου του 2007 και η συγκλονιστική πορεία στο κέντρο της Αθήνας, έδειξε το μοναδικό δρόμο που έχουν να επιλέξουν οι εργαζόμενοι. Αυτόν του Αγώνα. Δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, άνεργοι, σπουδαστές, νέοι και γέροι, άντρες και γυναίκες, ταρακούνησαν την Αθήνα δίνοντας στην Κυβέρνηση Καραμανλή ένα ξεκάθαρο μήνυμα: Τα δικαιώματα για τα οποία αγωνίστηκαν γενιές ολόκληρες, για τα οποία έκαναν θυσίες και μάτωσαν, δεν πρόκειται να αφήσουν να τους τα καταστρατηγήσουν αυτοί που βάλθηκαν να κάνουν τους φτωχούς φτωχότερους και τους πλούσιους πλουσιότερους.



Η αποπομπή Μαγγίνα η οποία ακολούθησε, αλλά και η στάση των ηγεσιών των Τριτοβάθμιων και Δευτεροβάθμιων Συνδικαλιστικών Οργάνων η οποία προσανατολίζεται πλέον σταθερά στη σύγκρουση με την κυβέρνηση, ήταν τα πρώτα αποτελέσματα της κινητοποίησης. Το μεγαλύτερο κέρδος όμως, ήταν η άνοδος της αυτοπεποίθησης των εργαζομένων και οι προσδοκία για την τελική νίκη.
Τα μέλη των «Οικοσοσιαλιστών Ελλάδας», συμμετείχαν στα μπλοκ των συνδικαλιστικών φορέων (ΠΟΕ-ΟΤΑ, εκπαιδευτικοί, ΟΤΟΕ, ΔΕΗ, σχολές κλπ) , κάνοντας πράξη την αντίληψη του ότι τα Συνδικάτα, μαζικά και δυναμικά πρέπει να στηρίζονται από όλους μας και να μη γίνονται υποχείριο των κομμάτων.