Παρασκευή 29 Αυγούστου 2008

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΥΡΙΖΑ 27 ΜΑΡΤΙΟΥ 2008

27 ΜΑΡΤΙΟΥ 2008 – ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ.
ΕΝΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ «ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ»


Στη συγκέντρωση συμμετείχαν 600 άτομα όλα κι όλα. Ομιλητές ήταν ο βουλευτής Π. Λαφαζάνης, ο συνδικαλιστής της ΠΟΕ-ΟΤΑ Γιώργος Χαρίσης και εργαζόμενοι από χώρους που βρίσκονταν σε κινητοποιήσεις (ταχυμεταφορές, ΔΕΗ κλπ).
Απ’ οτι φάνηκε, το όλο εγχείρημα ήταν απροετοίμαστο και τα κόμματα δεν κινητοποίησαν τον κόσμο τους. Μόνο η ΚΟΕ και η ΔΕΑ είχαν συγκροτημένο μπλοκ με πανό και αφίσες. Δυστυχώς η κακή αυτή εικόνα, έδωσε αφορμή στα φιλοκυβερνητικά και φιλοΠΑΣΟΚικά έντυπα, να λοιδορήσουν τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ και να υποβαθμίσουν τη γενική δυναμική του. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει να δώσει πάρα πολλά στην κοινωνία και να καταστεί ο κύριος αντιπολιτευτικός φορέας, κόντρα στη νεοφιλελεύθερη λαίλαπα της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Τέτοιες κινήσεις λοιπόν, βλάπτουν την εικόνα του, ειδικά όταν τους δίνουμε το βαρύγδουπο όνομα «συλλαλητήριο». Οι προσδοκίες από τα μέλη και τους ψηφοφόρους, είναι πια αυξημένες, καθώς σε αυτό συνηγορούν και οι δημοσκοπήσεις. Θα πρέπει λοιπόν όσες κινητοποιήσεις αποφασίζονται, να στηρίζονται 100% από όλες τις συνιστώσες δυναμικά και όχι κατ’ επιλογή. Αλλιώς καλύτερα να μη γίνονται.
Στη συγκέντρωση συμμετείχαν και οι «Οικοσοσιαλιστές Ελλάδας» με πλακάτ που ανέγραφαν τα συνθήματα: «Δώστε πίσω τα κλεμμένα για να λυθεί το Ασφαλιστικό» & «Όχι στην ανασφάλεια – Σύνταξη στα 60».